دسته‌بندی نشده

همه چیز در مورد آنتن و نصب آنتن

antenna-icon

چرا به نصب آنتن نیاز داریم؟

تلویزیون‌ها در واقع دستگاه‌های گیرنده ای هستند که امواج الکترومغناطیسی موجود در هوا را که انتقال دهنده اطلاعات صوتی و تصویری میباشند دریافت کرده و پس از پردازش به صورت قابل رویت به ما ارائه میکنند.
ولی این به این معنی نیست که هر گیرنده ای در هر مکان بتواند امواج ارسالی از فرستنده ها را به خودی خود دریافت و به مخاطبین خود ارایه کند. در واقع قدرت امواج منتشر در هوا به قدری کم است که باید برای دریافت آن از وسیله ای خاص به عنوان آنتن استفاده نمود تا بتوان تاثیر جزئی امواج موجود در اطراف را جمع آوری کرده و برای پردازش به مدار آشکارساز انتقال داد.

آنتن ها چگونه کار میکنند؟

آنتن ها وسائلی هستند که قادرند امواج را از حالت الکترومغناطیسی موجود در هوا به حالت الکتریکی جاری در سیم تبدیل کنند.
جنس آنتن‌ها از فلزات سبک و غالبا از آلومینیوم ساخته میشود. که از لحاظ رسانایی، مقاومت مکانیکی، و مقاوم بودن در مقابل تاثیرات جوی و رطوبت نمره قابل قبول و خوبی دارد .
طراحی آنتن ها به لحاظ قدرت سطح گیرندگی متفاوت است و ممکن است توسط سازنده اعلام شود تا مورد استفاده نصاب آنتن یا برقکار مجرب برق ساختمان قرار گیرد.
در طراحی آنتن معمولا یک بخش گیرنده اصلی وجود دارد که ممکن است توسط یک خازن و یک سلف کوچک بهبود داده شده باشد. بعلاوه گیرنده اصلی، شاخه های پشت سری بعنوان بازتابنده امواج و شاخه های جلویی بعنوان جهت گیر آنتن، همگی بعنوان کمک در دریافت امواج در محل‌هایی که امواج ضعیفتر میباشد به کار میرود.

انتخاب آنتن مناسب

در خصوص اینکه چه نوع آنتن برای نصب در محل مورد نظر ما مناسب میباشد آنچه مهم است فاصله دستگاه گیرنده ما با نزدیکترین ایستگاه فرستنده میباشد. که برقکار ساختمانی یا نصاب آنتن باید آنرا بداند یعنی هرچقدر فاصله طولانی تر باشد دریافت امواج سخت تر بوده و باید از آنتن های بزرگتر با سطح دریافت بیشتر استفاده نمود.
این امکان وجود دارد که در محل‌هایی نزدیک به فرستنده ها و البته عموما در طبقات بالای ساختمان میتوان تصاویر شفاف و بدون کم و کاست را تنها با یک آنتن سی سانتیمتری که روی خود تلویزیون نصب میشود دریافت کرد، و در همان محل و در واحد های دیگرهمان ساختمان امکان دارد بدلیل پایین بودن طبقه یا پشت به فرستنده بودن واحد باید از آنتن خارج از ساختمان استفاده کرد که عموما در  بام نصب میگردد.
تشخیص میزان شدت و کیفیت امواج در هرنقطه با واحد دسی بل اندازه گیری و بیان می شود (در دستگاه‌های گیرنده دیجیتال بخشی در منو گنجانده شده که این معیار را در صورت نیاز میتوان از آنجا مشاهده نمود) هر چقدر که میزان شدت و کیفیت به حداکثر درجه بندی شده نزدیکتر باشد تصویر بدست آمده بی نقص تر و با کیفیت بیشتری خواهد بود.
روش بهبود کیفیت تصاویر با بوستر در آنتن ها

در مسافت‌های خیلی دور و در صورتی که نتوان با آنتن های معمولی از تصویر خوب برخوردار شد باید از وسیله ای به نام بوستر یا تقویت کننده آنتن بهره برد که به واسطه آن میتوان امواج دریافتی را تا چند برابر افزایش داد.

روش نصب آنتن

پس از برسی و انتخاب نوع مناسب آنتن جهت نصب موارد زیر را باید بدرستی اجرا کرد :
.  انتخاب محل مناسب بصورتی که آنتن در نزدیکی دیوار یا آنتنهای دیگر نبوده و حداقل یک متر فاصله داشته باشد ضمنا آنتن نباید در جهت دریافت توسط موانع از جمله ساختمان یا موارد دیگر ماسک شود.
. نصب پایه مناسب بصورتی که از آنتن از سطح پشت بام حد اقل دو متر فاصله بگیرد.
. نصب آنتن و تنظیم جهت به سمت فرستنده (در این بخش میتوان از جهت یاب آنتن یا نگاه کردن به آنتن های نزدیک استفاده کرد)
. نصب دقیق و صحیح سیم ها به طوریکه هیچیک از رشته سیمهای شیلد (دور کابل) نباید به سیم کور (مغزی) برخورد یا تماس داشته باشد.

اشکالات رایج در آنتن

موارد زیر عموما موجب قطع سیگنال یا کیفیت پایین تصویر یا اصطلاحا فریز شدن یا شطرنجی شدن تصویر میشود که باید عامل مربوطه ابتدا توسط برقکار فوری شناسایی و سپس رفع شود:

. اشکال در نصب آنتن :  به روش مونتاژ توضیح داده شده توسط سازنده انتن مراجعه شود.
. اشکال در کابل آنتن :  پوسیدگی روکش کابل یا زخمی بودن یا تماس سیم‌های دور و مغزی و عبور کابل از مجاورت سیمهای برقدار یا طولانی بودن کابل همگی موجب نویز و افت سیگنال میباشد.
. اشکال در اتصالات آنتن : بد بودن کیفیت اتصالات و یا تماس سیم‌های نویز گیر و مغزی و یا سوکتهای ارتباطی که در صورت مشاهده باید تعویض شوند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *