دسته‌بندی نشده

معرفی انواع آنتن تلویزیون و کاربرد آنها (1)

آنتن تلویزیون یکی از مهمترین لوازمیست که برای تصویر شفاف لازم داریم. فرقی نمی کند که امواج در منطقه شما چقدر قوی یا ضعیف است بالاخره به یک آنتن نیاز داریم حال این آنتن می تواند یک آنتن هوایی، برقی باشد یا یک آنتن رومیزی ساده در کنار تلویزیون شما!
وقتی صحبت از انتخاب و تنظیم این وسیله در سطح حرفه‌ای باشد، موضوع جدی‌ است و پای تخصص به میان می‌آید. اینجاست که باید از تکنیسین‌های زبده بهره برد. در این صورت هم، جای نگرانی نیست و همه چیز برای انتخاب و تنظیم آنتن تلویزیون در ویپان مهیاست!

آنتن چیست؟

آنتن­‌ها جز کلیدی هر سیستم ارتباطی هستند و دو سیستم الکتریکی را به یکدیگر متصل می­‌کنند، از این رو نقش بسیار مهمی در یافتن مشخصات این سیستمها ایفا می­‌کنند. آنتن‌ها در سیستم­های مختلف با انواع مختلفی استفاده می­‌شوند. این بدان معناست که آنتن­‌ها به سادگی برای انتقال انرژی الکترومغناطیسی به صورت همه جهتی یا ارتباط­های نقطه به نقطه پیشنهاد شده‌اند که در آن­ها افزایش بهره و کاهش تداخلات مورد توجه است.

آنتن تلویزیون چیست؟

آنتن تلویزیون یکی از ابزارهای کاربردی است که باید هر خانه‌ای آن را داشته باشد، زیرا پای کیفیت و تماشای سریال‌های مورد علاقه شما در میان است، همان طور که می دانید، امواج تلویزیونی در قالب صدا و نور روی آنتن فرستاده می‌شوند، این امواج با طول موج‌های مختلف در اطراف شما در حال حرکت هستند، تلویزیون نمی‌تواند این امواج را همان گونه که فرستاده می‌شوند، دریافت کند، و به وسیله‌ای به نام آنتن تلویزیون دارد، آنتن تلویزیون این امواج را دریافت کرده و به صورتی که تلویزیون قادر به دریافت آن باشد، در اختیار تلویزیون قرار می‌دهد.

انتخاب بهینه آنتن تلویزیون

برای انتخاب یک آنتن مناسب باید بررسی کنید که چه آنتنی برای تلویزیون شما مناسب است و می خواهید به چه فرکانس هایی دسترسی داشته باشید تا یک آنتن بهینه را انتخاب نمایید. در راهنمای خرید یک آنتن خوب بهتر است به وزن، جنس، ابعاد آنتن، منبع تغذیه، نوع مشخصه گیرنده باند، امپدانس، تعداد خروجی، قابلیت گردش، دکمه روشن و خاموش آنتن، داشتن کابل کواکسیکال، نشانگر بدنه، قدرت تقویت‌کننده خروجی آنتن، دستگاه گیرنده دیجیتال و انواع تلویزیون را بررسی نمایید تا یک محصول استاندارد و با کیفیت را انتخاب نمایید؛
البته توجه داشته باشید که رعایت تمام این نکات ضروری نمی‌باشد و شما بر حسب قیمتی که پرداخت می‌کنید از مزایای یک آنتن نیز بهره‌مند خواهید شد ولی در حالت کلی به جنس و تعداد خروجی و تقویت‌کننده‌های سینگال توجه داشته باشید که از مشخصه‌های ضروری و مهم آنتن‌های تلویزیون می‌باشند. دقت کنید که در یک آنتن خوب بایستی مدارها در محفظه فلزی قرار گرفته باشند تا از هر گونه پارازیت و نویز جلوگیری شود.

انواع آنتن‌ها

در این قسمت شما با انواع آنتن‌های موجود همراه نوع کاربرد آن آشنا خواهید شد، یکی از مهمترین نکته ها برای خرید آنتن تلویزیون، تشخیص انواع آنتن‌ها می باشد. پس برای خرید هوشمندانه این بخش را با دقت مطالعه نمایید.

آنتن هوایی

آنتن‌های هوایی از اولین نسل‌های گیرنده امواج تلویزیونی هستند. اما این موضوع به آن معنی نیست که از ابتدا در تکنولوژی آن ها تغییری حاصل نشده است. برعکس، تکنولوژی ساخت و استفاده آن ها با گذشت زمان بهبود پیدا کرده است. اگر یادتان باشد، در قدیم آنتن‌های هوایی در سایزهای بسیار بزرگی تولید و عرضه می شدند. این در حالی است که ویژگی گیرنده بودن آن ها که مهمترین ویژگی یک آنتن خوب است، بسیار ضعیف تر از آنتن‌های هوایی موجود در بازار حال حاضر بود.
بعد از این ویژگی، آنچه برای آنتن‌های هوایی اهمیت دارد، جنس آن است. با توجه به اینکه آنتن‌های هوایی معمولاً در پشت بام خانه ها، مجتمع ها و مکان های مرتفع روباز قرار می گیرند؛ یعنی از جمله آنتن‌های مخصوص فضای خارجی هستند، بنابراین باید در مقابل شرایط آب و هوایی مختلف (برف و باران و نور خورشید و …) مقاومت بالایی داشته باشند. آنتن‌های هوایی نسبت به آنتن‌های رومیزی که در فضای داخلی از آن ها استفاده می شود، سیگنال بهتری را دریافت می کنند.
به همین دلیل در جاهایی که سیگنال تلویزیونی در آن جا ضعیف است، توصیه می شود از این نوع آنتن‌ها استفاده شود. آنتن‌های هوایی با سیم آنتن از پشت بام به واحد مورد نظر رسیده و به تلویزیون وصل می شود. بنابراین در محاسبه هزینه آن باید بر خلاف آنتن‌های رومیزی، هزینه سیم آنتن را هم لحاظ نمایید. آنتن‌های هوایی در نوع آنتن هوایی ثابت و آنتن هوایی گردان تولید شده اند که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم:

آنتن هوایی ثابت

آنتن‌های هوایی ثابت، آنتن‌هایی هستند که در فضاهای باز نصب مانند پشت بام خانه ها و مراکز تجاری و اداری نصب می‌شوند. اما استفاده از آن ها در جاهایی مرسوم است که سیگنال به صورت قوی و یا حداقل قابل قبول باشد. چرا که این آنتن‌ها، همانگونه که از اسم شان مشخص است، یک بار در فضای آزاد نصب و تنظیم و تثبت می شود و دیگر امکان تغییر در جهت های مختلف به منظور گیرندگی بهتر برای آن وجود ندارد. این نوع آنتن‌ها در دو نوع ساده و برقی تولید می شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *